Autor Wątek: Zdjęcia naszych milusińskich  (Przeczytany 68727 razy)

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
Odp: Zdjęcia naszych milusińskich
« Odpowiedź #165 dnia: 19 Sty, 2014, 18:34:57 »
Dokarmiana sikorka modra - kilka metrów od pokazanych wyżej kotów ;)

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #166 dnia: 19 Sty, 2014, 19:01:47 »
Kociaki wspaniałe i zaraz sobie wyobraziłam Bulego moich dzieciaków, ten na balkon nie wyjdzie, gdy śnieg popada :)

Co do sikorki, to ma fajną wyżerkę. Córka w pracy z dzieciakami co roku dokarmia ptaszki i wyobraźcie sobie,że najbardziej natrętne bywają gołębie, które czasem trzeba nawet przeganiać.

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #167 dnia: 23 Sie, 2014, 21:27:07 »
Buli moich dzieci, odpoczywa w domowych pieleszach. Zresztą ten staruszek ostatnimi czasy śpi, je potworne ilości,szczególnie ryb i mięsa, lodami też nie pogardzi i....... załatwia. To są jego podstawowe czynności, no i najlepiej jakby ktoś był w domu, bo zawsze można liczyć na dokładkę jedzonka.

Offline Revan144

• ChrisFix
  • Super Poster
« Odpowiedź #168 dnia: 25 Sie, 2014, 14:01:59 »
Jeden z paru o różnej maści, które kręcą się koło domu siostry. Trochę zdenerwowany, bo musiał pozować :)

Hey guys, ChrisFix here!
FB Page

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #169 dnia: 14 Paź, 2014, 23:37:51 »
Revan pokazał ślicznego maluszka, ja pokażę dla odmiany staruszka ;) Buli uwielbia ciepełko,więc jego miejsce jest zawsze tam, gdzie jest ciepło i bezpiecznie  :P

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #170 dnia: 17 Lut, 2015, 22:01:34 »
Dziś z okazji Dnia kota pokażę kota mojej sąsiadki  ;) :

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #171 dnia: 13 Kwi, 2015, 15:14:59 »
Buli- staruszek ;)

Teraz coś z minionych świąt wielkanocnych: Buli moich dzieciaków jest smutny, bo narzucono mu ścisłą dietę. Kotek w ostatnim czasie spożywał ogromne ilości jedzenia, np. 1/2 kg świeżego karpia zjadał przez jedno popołudnie :P i tak było bez przerwy. Ktokolwiek coś jadł, kotek już był przy nim. Przerażała nas ta sytuacja, tym bardziej,że gdy nie dostał jedzenie, to zaczynał płakać- co było bardzo uciążliwe. Buluś ma skończone 14 lat, jest po przejściach- o czym pisałam dość dawno. I co się okazało-kotek cierpi na demencję starczą i zapomina,że jadł przed chwilą.Obecnie trzeba być nie ugiętym i wydzielać pożywienie w małych porcjach.
Dlatego ta smutna mina, na stole tyle pachnących potraw,a on ma karmę wydzielaną

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #172 dnia: 13 Cze, 2015, 21:50:16 »
Dziś byłam na ''wycieczce'' w pod poznańskiej wsi-cóż mogłam fotografować?  Zwierzaki i kwiaty:

Maluszki mają dwa tygodnie i mamuśka schowała je w oborze,sama poszła na spacerek:) Jest na ostatnim zdjęciu.

« Ostatnia zmiana: 13 Cze, 2015, 21:52:49 wysłana przez gaga »

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #173 dnia: 14 Cze, 2015, 11:10:04 »
Jeszcze jedno zdjęcie Klarysy, jej umaszczenie jest niesamowite, mało,że tri-kolor, to jeszcze każda połowa główki jest w innym kolorze.

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #174 dnia: 03 Paź, 2015, 20:45:09 »
Szkoda,że zdjęcia z 2010 r nie wyświetlają się. Opisywałam tam psa mojej koleżanki , owczarka o wspaniałym rodowodzie. Psina poważnie chorowała,a ja znałam go tylko ze zdjęć. Dziś miałam okazję poznać go osobiście- jest wspaniały, pełen ufności, przesympatyczny dorosły Figo :

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #175 dnia: 11 Cze, 2016, 12:44:23 »
Niedawno adoptowałem kotka  :)

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #176 dnia: 12 Cze, 2016, 01:42:12 »
 Brawo !!!!!  Jak się spisuje ?  Pokaż go i napisz czy mocno broi  ;)

Ja się jeszcze zastanawiam, bo gdybym znowu musiała gdzieś zniknąć, to byłby problem. Podrzucić dzieciom bym nie mogła, bo ich staruszek byłby atakowany przez malucha, a on już tylko śpi, pilnuje lodówki i korzysta z kuwety  :P Nawet gdyby przyszli z nim na święta- jak to mamy w tradycji, to też nie miałby spokoju, a starość należy szanować  :facepalm: 

Czekamy na Twoją opinię o swoim nowym lokatorze-   dzieci pewnie się cieszą.

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #177 dnia: 12 Cze, 2016, 20:35:56 »
Dodałem zdjęcie w poście wyżej, ale widzę że już się nie wyświetla. Może teraz będzie widać:

Kota chciała córka. Trochę broi tzn. gryzie i bałagani. Przegryzł moje słuchawki do mp3, a żonie kabel w ładowarce. Teraz kable mamy pochowane, a dla tego nicponia kupiliśmy więcej zabawek i gryzaków.

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #178 dnia: 12 Cze, 2016, 22:03:37 »
Kotek piękny !!!!!

Moje dzieciaki miały pień drewna i na tym się kocięta wyżywały, owszem trochę się pruszyło,ale to można było posprzątać a tak bardzo nie niszczyły. Sąsiadka musiała na meble zrobić drewniane osłony, aby nie niszczył kotek mebli.
Jak kotek będzie miał swoje zabawki, to może odczepi się od reszty urządzeń. Tak wychowaliśmy naszego pieska. Miał 3 miesiące jak do nas trafił, miał od początku podsunięte dziecięce zabawki [ kręgle, piłeczki itp] nad którymi się wyżywał i żadnego buta nie zniszczył.
Na to też możecie liczyć  ;D  :

Offline andreak

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #179 dnia: 13 Cze, 2016, 00:37:53 »

"Źle nazwać rzeczy, to powiększać nieszczęścia świata". - Albert Camus