Autor Wątek: Zdjęcia naszych milusińskich  (Przeczytany 68735 razy)

Offline gaga

• - VIP -
Odp: Zdjęcia naszych milusińskich
« Odpowiedź #150 dnia: 28 Lut, 2011, 00:15:25 »
Benvolio Nie trzeba być ich miłośnikiem,ale przyznaj,że szczególnie te maluchy są bardzo miłe.Natomiast osobiście nigdy nie wyobrażałam sobie kota w mieszkaniu -tak jak niektórzy ludzie twierdzą,że miejsce psa jest przy budzie :-\. Już parę lat temu wspominałam,że od czasu jak moje dzieci przyjęły pod swój dach dwa opuszczone maluchy-zaczęłam inaczej spoglądać na koty.Rosły,jedno już odeszło do innego świata :facepalm: na naszych oczach i tak człowiek spogląda na te stworzenia z innej perspektywy. I co prawda nie mieszkały w moim mieszkaniu,to na wszystkie święta były i jest z nami.Dziś pozostał 10-latek i jeśli kot jest dobrze wychowany,można je akceptować.
Mieliśmy przed laty psa i po jego zejściu córka nie mogła mieć innego-żal pozostał,dlatego podjęła decyzję,że weźmie to co będzie w nieszczęściu i tak się stało.

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #151 dnia: 14 Kwi, 2011, 22:10:30 »
Pies Figo o którym pisałam w poprzednich moich wpisach i którego śledziłam od maleństwa i wraca do zdrowia.Jego pani,a moja koleżanka napisała mi,że w momencie jak machnęli ręką i czekali co z niego będzie,Figo nie dał za wygraną i....zaczął powolutku wracać do zdrowia.Bo jak pisałam wyżej poważne leczenie nie dawało rezultatów.
Dziś Figo jest jeszcze wychudzony,ale podobno broi,tak jakby chciał nadrobić okres swej choroby. Wszystko wskazuje,że jeszcze będę mogła go pokazać w dobrej formie ;)

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #152 dnia: 26 Cze, 2011, 21:20:06 »
Nie jest to mój "milusiński" , ale komuś na pewno zwiał i ruszył w świat :D

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #153 dnia: 01 Mar, 2012, 23:17:37 »
Ciąg dalszy zwierzaków mojej koleżanki z Mokrzca,ten rudzielec bardzo mnie się spodobał,a szczególnie jego spojrzenie-pełen luzik :

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #154 dnia: 14 Cze, 2012, 01:22:04 »
Schadow i wnuk mojej koleżanki.Dawno nie pokazywałam jej zwierząt,ale te osoby,które śledzą ten wątek powinny psiaka poznać. @ Wojtek kiedyś twierdził,że milusińscy,to nasze dzieci-ja upierałam się,że zwierzaki też są milusińskie.Zatem Wojtku,tym zdjęciem będziemy oboje usatysfakcjonowani  ;)  Zwróćcie uwagę na wzrost dziecka i psiaka  :P

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #155 dnia: 29 Cze, 2012, 22:51:11 »
Karo-nasz ukochany dawno już nieżyjący pies. Rasa ? Jeden z weterynarzy wpisał mu cocer spaniel,jednak Karuś był mieszańcem -jego mama ponoć była szpicem,prawdopodobnie urodę otrzymał po tatusiu. ;) Karuś był malutki,gdy do nas przyszedł na przechowanie. Kolega córki wyjeżdżał,a jego mama nie chciała się nim opiekować .I tym sposobem Karuś został u nas przez całe lato. Zdawałam sobie sprawę,że mama nie pozwoli na jego powrót,bo w domu pojawiło się małe dziecko. Sama zaproponowałam,że jeśli go nie chcą,to ja go komuś innemu nie oddam i takim sposobem psina została z nami prawie przez 14 lat. Piszę prawie,bo w kwietniu miałby14 lat,a on zdechł w styczniu,na rękach córki. Po nim nie myśleliśmy już o innym psie i tu powtórzę,że córka orzekła,że weźmie tylko takie zwierzę,które będzie w potrzebie. Przy okazji naprawy mojego laptopa dałam skanować Karusia zdjęcia i choć jest już na nich w podeszłym wieku,jednak mogę go Wam pokazać.

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #156 dnia: 08 Sie, 2012, 17:30:23 »
Wczorajszy wieczór spędziłam nad usuwaniem niektórych zdjęć z mojego zbioru. Przy okazji znalazłam zdjęcie z 2009 r Bulusia bawiącego się zabawką :)

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #157 dnia: 26 Lut, 2013, 15:47:27 »
Dawno nie pokazywałam Bulego. Oto zdjęcia z Bożego Narodzenia 2012 r. Buluś jako staruszek i kot ''po przejściach'' ma bardzo małe wymagania- czysta kuweta, dużo dobrego jedzenia, obecność jego pani lub pana, dużo snu  i ciepła ;)

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #158 dnia: 05 Kwi, 2013, 00:46:28 »
Miluś - mojej koleżanki, której zwierzęta znajdują się w tym wątku. Otóż Miluś, podobno też ma już dość tej zimy. Mimo,że przyodziany jest odpowiednio  :P

Offline mar-p

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: 06 Kwi, 2013, 21:50:10 »
Nieufne...

Offline Maniac

• Weteran
« Odpowiedź #160 dnia: 08 Gru, 2013, 21:16:49 »
Podobno to Malamut ale według mnie to Wyjec :)

Kocurek
« Ostatnia zmiana: 08 Gru, 2013, 21:22:06 wysłana przez Maniac »

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #161 dnia: 10 Gru, 2013, 23:20:31 »
marp-p  Twoje kociaki są słodkie. Moje dzieci myślą o jakimś maluchu, aby podarować mamie tzn mnie. Trochę się boję, czy w obecnie zaistniałej sytuacji będę miała cierpliwość do brojącego kociaka  ;)

Natomiast psiak Maniac-a ma świetne oczy, podobno haski ma każde oko innego koloru.

Offline Maniac

• Weteran
« Odpowiedź #162 dnia: 13 Gru, 2013, 21:11:41 »

Natomiast psiak Maniac-a ma świetne oczy, podobno haski ma każde oko innego koloru.
To Alaskan Malamut ale podobnie jak Haski mogą mieć dwoje różnych oczu ale to nie reguła, wielu twierdzi że prawdziwy Haski niema dwojga takich samych oczu ale to nie prawda.

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #163 dnia: 10 Sty, 2014, 02:40:19 »
 Buluś w czasie tegorcznych swiąt Bożego Narodzenia. Jego apetyt wprawia nas w osłupienie, ale staruszek mimo ilości zjadanej karmy jest coraz drobniejszy.

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
« Odpowiedź #164 dnia: 19 Sty, 2014, 18:32:28 »
Koty dziś złapane =>