Autor Wątek: Wschody i zachody słońca  (Przeczytany 75662 razy)

Offline gaga

• - VIP -
Odp: Wschody i zachody słońca
« Odpowiedź #195 dnia: 11 Paź, 2010, 15:40:18 »
Wczoraj nie oglądałam Waszych zdjęć,dziś nadrabiam zaległości .Zacznę od grysona,zdjęcia są urocze,trzecie mnie się podoba najwięcej.nokaTwój przyjaciel śliczny :P,a jaki fotogeniczny-prawdziwy model.Lubię te zwierzęta.CHOOHRAY -popisałeś się ,wyjątkowo fajne zdjęcie z żaglówkami;biza-również fajne i widzę,że Ty chociaż nie zarywasz tak cennych poranków :P Przecież rano śpi się najlepiej ;)
Dziś zapowiadają,że u Was słoneczko nie ma się pokazać,ale na pewno nadrobicie w kolejnych dniach.

Offline CHOOHRAY

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #196 dnia: 13 Paź, 2010, 20:48:18 »
Słuchając dziś w radio zapowiedzi rychłego nadejścia opadów śniegu,przypomniał mi się, taki oto zimowy zachód słońca.

Zdjęcie zmniejszone do regulaminowych rozmiarów //noka
« Ostatnia zmiana: 13 Paź, 2010, 22:19:08 wysłana przez noka »
"Jeśli twoje zdjęcia nie są dostatecznie dobre, to znaczy, że nie jesteś dostatecznie blisko"

Endré  Ernő Friedmann

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #197 dnia: 15 Paź, 2010, 10:46:00 »
a to jeszcze raz niedzielny zachód

Zazdroszczę Japonkom - wstają rano i od razu w kimono...

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #198 dnia: 17 Paź, 2010, 10:27:09 »
Jak dla mnie szału dziś nie było (mowa o porannym plenerku), za długo dreptałem w poszukiwaniu miejscówki, która się nie znalazła :)

Dlatego zatrzymałem się przy konikach, które nie bardzo chciały pozować i były dość daleko.

i jakaś panoramka z tego miejsca.:

Potem podjechaliśmy w inne miejsca, ale i tam nic ciekawego nie pstryknąłem. Chyba dziś nie mój dzień  :P

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #199 dnia: 17 Paź, 2010, 10:34:45 »
No nie wiem na co narzekasz, konie masz świetne, te światło powala. Aż żałuję, że się z Tobą nie wybrałem na Twoją górkę :)

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #200 dnia: 17 Paź, 2010, 10:40:43 »
No to żałuj :) bo ze swoim tele być miał lepsze pole do popisu, a po drugie może lepiej by sobie radził pod światło. Mam kilka fajnych kadrów z tymi konikami, ale całe w blikach  :-\ Chyba niepotrzebnie się uparłem na robienie zdjęć pod słońce.

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #201 dnia: 17 Paź, 2010, 10:48:25 »
no koniki prezentują sie ślicznie
szacun chłopaki za ten, nie wiem czy juz nie bardziej zimowy ;) plenerek, tym bardziej, że o tej porze było -5*C, a na polach to myślę, ze i wiecej :)
czekamy na resztę

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #202 dnia: 17 Paź, 2010, 11:32:43 »
Na polach było -5 właśnie, nie wiem jak chłopaki, ale ja z Mychą łaziliśmy po uda w oszronionych trawach, całe spodnie miałem białe.
Noka, następnym razem dzwoń, że masz ciekawy obiekt, przybiegnę, choćby za siódmą górę ;)

To kilka ode mnie, tak na szybko.

Zmiana miejscówki - niezawodne Szurpiły, już niestety bez światła.

Ruszamy więc dalej, na Turtul. Tu jest też fajnie.

I parę "makro" skoro Biza pytała :)

Bonus. Ależ ja mam długie nogiiiii.... :)

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #203 dnia: 17 Paź, 2010, 11:43:18 »
gryson, jak dla mnie trzecia fotka rewelacja, a makro... woooow  :o są przepiękne
fakt.. nogi masz dłuuuugie :D

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #204 dnia: 17 Paź, 2010, 11:55:40 »
Noka, następnym razem dzwoń, że masz ciekawy obiekt,
Jak pewnie pamiętasz byłem poza zasięgiem (podobno przez ten duży radar w Przejmie :) )

Ja tak patrzę na fot. 1 to mi się przypomina moja dreptanina, bo to dokładnie te górki były. Jakby ktoś pytał - nic do focenia na nich i za nimi nie ma :)

Wrzucam badylek ze szronem i też zawijam odespać poranek:

mycha777

• Gość
« Odpowiedź #205 dnia: 17 Paź, 2010, 15:01:26 »
Dzięki chłopaki za wzięcie nadbagażu w postaci mojej osoby.
Szło mi średnio - może dlatego że nie czuję tematu. Po kilku latach fotografowania budynków (i to zwykle w trakcie budowy) czy portretów ciężko się znaleźć w krajobrazach.
No i długość w tym wypadku ma znaczenie... Gryson - fajny obiektywik.

Nie dziwię się noka, że uganiasz się za pająkami, końmi i innymi hodowlanymi okazami mając takie szkło jak moje.
Aczkolwiek 4 z 5 powyższych fotek robiłem stałką 50mm.

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #206 dnia: 17 Paź, 2010, 19:31:32 »
No,nie ... przecieram oczy i wszystkich malkontentów narzekających na wielopolskie chłody odsyłam do Suwałk.Gdybym Wam nie wierzyła,że zdjęcia są dzisiejsze,to sądziłabym,że to pozostałości z poprzedniego sezonu.
Jak zwykle zdjęcia są świetne.Konie i oszronione pola pięknie się prezentują.Uczciwie powiem,że jeszcze trochę,a przestaniemy Was chwalić,bo.....po prostu przyzwyczaicie nas do swoich zdjęć -zawsze udanych. :P
Mnie laika,nie interesuje światło i inne szczegóły,dla mnie jest ważne,aby zdjęcie mnie przyciągnęło.A Wy potraficie to spowodować.

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #207 dnia: 17 Paź, 2010, 19:39:31 »
Mycha, całkiem znośne kadry. Najbardziej podchodzi mi nr 3. Jak pojeździsz z nami na plenerki to polubisz krajobrazy, bo przecież szkło masz krajobrazowe :)

Teraz trochę kadrów zrobionych dziś o zachodzie słońca. Dzień zaczął się i skończył w plenerze.
Wybrałem znów kierunek wschód. Szału nie było, tak jak myślałem, więc zdjęcia traktujcie bardziej poglądowo, żeby pokazać jak to dziś wyglądało w okolicach Wigier.
Jezioro Dowcień

Czarna Hańcza w Czerwonym Folwarku

Przed Rosochatym Rogiem

Miałem towarzystwo, ciekawe czy to Hubert? Jeśli ktoś wie czym on jeździ to będę wiedział czy to On, bo później widziałem jak się pakował już z machiną latającą do auta.

Rosochaty Róg

I 3 bonusy. Pierwszy wigierski.

I 2 suwalskie. Zrobione po powrocie do Suwałk, nad Zalewem.

Gaga, miłe słowa o naszych zdjęciach są motywacją do dalszych wypraw i ujęć. I "zewrą jeszcze bardziej nasze szeregi!" ;) Dzięki.
« Ostatnia zmiana: 17 Paź, 2010, 19:41:59 wysłana przez gryson »

Offline CHOOHRAY

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #208 dnia: 17 Paź, 2010, 20:02:19 »
To może i ja wrzucę dwa zachody z łodziami w roli głównej.Dzisiejsze.

"Jeśli twoje zdjęcia nie są dostatecznie dobre, to znaczy, że nie jesteś dostatecznie blisko"

Endré  Ernő Friedmann

Offline CHOOHRAY

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #209 dnia: 17 Paź, 2010, 20:51:15 »
I jeszcze jedno.
Sorry że nowy post,ale miałem kłopoty z Imageshack'iem i czas edycji sie skończył.

Endré  Ernő Friedmann