Miałem tego Tamrona jakiś czas temu. Kupiłem go nowego w sklepie internetowym za 129 zł + wysyłka, mimo, że w innych sklepach kosztował około 400 zł. Ktoś na nikoniarzach wyczaił tą okazję ->
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=79359 i po kilku dniach polowania (schodziły jak ciepłe bułeczki) udało mi się trafić na dostawę i nabyć.
Szkło niestety szału nie robiło. Ciemny, głośny i niezbyt pewny AF (u mnie działał, bo mam w puszce śrubokręt) i obrazek dawał chyba gorszy niż z mego kita. Jednak biorąc go za taką cenę byłem zadowolony mimo mankamentów. Zrobiłem nim sporo zdjęć w trakcie budowy wiatraków i kilka razy podpinałem na zawodach narciarskich w Szelmencie. Potem leżał już tylko w torbie.
Mam nadzieję, że Revan wykrzesa z niego więcej niż mi się udało.
Ostatnio zamiast sprzętu nabywam drobne gadżety:

Pierścionki do makro, przejściówki różne (część jest jeszcze w drodze), puzderka, osłonki i inne duperełki

Pożyczyłem także Heliosa żeby pobawić się w makro. Niestety aukcje na niskobudżetowe stare manualne szła przegrywam koncertowo (ktoś mnie zawsze przebija w ostatniej sekundzie), więc na razie tylko "pożyczka" wchodzi w grę. Może uda mi się wyhaczyć szkiełko ze stajni Pentaxa (o ile wygram).