Odpowiedź na propozycje i sugestie wysłane na PW:
Konkurs obróbki RAWProponuję połączyć do zadań tematycznych (chodzi o cykl pracy). Tak więc na początku miesiąca byłby podawany temat zadania oraz dodatkowo plik do obrobienia (wywołania). Wyniki chyba też możnaby podawać razem.
Wybór zdjęć do obróbki - padła sugestia wyboru narzuconego.
Zanim nie ustalimy nic innego, proszę o przesyłanie propozycji w formie linku do pliku .jpg (bez żadnej obróbki) Autor wybranej przez mnie propozycji zostanie poproszony o wysłanie RAWa na platformę hostingową i podanie linka do pobrania.
Forumowe spotkania fotoNie wiem czy chodziło o takie przy piwku czy "warsztatowe"
Jeśli chodzi o te pierwsze to nie widzę problemu żeby w ustalonym terminie spotkać się i pogawędzić.
Jeśli chodzi o te drugie .... nie chciałbym wychodzić przed szereg z pewnymi informacjami, ale prawdopodobnie za jakiś czas amatorzy foto w naszym mieście będą mieli powód do zadowolenia i doskonalenia swoich umiejętności.
Zadania tematyczne bez ankietyTo może zrobimy ankietę, czy zadania mają być wybierane z ankietą czy bez?

Jest to kolejny głos za tym żeby zdania były wyznaczone odgórnie. Ok, umówmy się że na luty wybierzemy wspólnie, na marzec poproszę o propozycje na PW. Z nich zostanie wybrane i zakomunikowane jedno zadanie.
Tutorial fotoJeszcze się nie zabierałem (jestem w końcówce sesji

)
Jeśli Ktoś chciałby pomóc to będę wdzięczny. W tutku chciałbym zawrzeć podstawowe info na temat kadrowania (złoty podział), zależności: przysłona - ISO - czas oraz sposobów ich kreatywnego wykorzystania w fotografii (przysłona, czas), podstawowej obróbki zdjęć w wybranym darmowym programie i może kilku innych elementarnych zasad.
Czekam też na dalsze propozycje. Od lutego wypadałoby wystartować z zadaniem tematycznym i obróbkowym.