Autor Wątek: Sony Cybershot DSC-S930  (Przeczytany 4650 razy)

Offline Revan144

• ChrisFix
  • Super Poster
Sony Cybershot DSC-S930
« dnia: 04 Wrz, 2009, 18:54:29 »
Mogę przedstawić wam mój nowy nabytek, fakt że w konkursie organizowanym przez MMSuwałki wygrałem kompaktówkę, spodziewałem się typowo aparatu dla fotografa lub reportera lub "niekieszonkowego", ale i tak z tego powodu się cieszę (to długa historia że wygrałem :)). Zdjęcia wychodzą trochę zaszumione i można określić, że komórką lepiej wychodzą, ale swoją drogą za bardzo jeszcze nie umiem się nim obsługiwać i go "dostrajać" :) To że mam nowy aparat, nieoznacza że tamten sprzedam - wręcz przeciwnie - oba będą mi służyły. Jeden do zdjęć, drugi do robienia filmików, lub na odwrót ;D Faktem jest, że chyba jakość zdjęć nie równa się z tymi jakie robię za pomocą mojego pierwszego aparatu - Nikona L16 ;] A zdobyty aparat zamierzam konkretnie wypróbować na Parku Wiatrowym i okolicach :P Ale sami zobaczcie:

« Ostatnia zmiana: 04 Wrz, 2009, 18:58:19 wysłana przez Revan144 »
Hey guys, ChrisFix here!
FB Page

Offline noka

• Administrator
Odp: Sony Cybershot DSC-S930
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Wrz, 2009, 19:03:52 »
Gratulacje wygranej  ;)

Aparcik chyba nie jest taki zły, 10 Mpix + filmy (prawie pół godziny w formacie avi) - na pewno dobrze to spożytkujesz.

Aha, do testów polecam bardziej słoneczny dzień niż dziś  ;)

Offline Revan144

• ChrisFix
  • Super Poster
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Wrz, 2009, 20:16:38 »
Dzięki ;) Może to nic w porównaniu z zachodami z wiatrakami i słońcem w tle i zdjęciami the_mask'a czy noki czy też kogoś innego ;), ale... Oba zdjęcia robione przy ISO 100 i czasem otwarcia migawki ~1 sek (to pierwsze foto). Chciałem przerobić je na HDR, ale jakieś purpurowo-intensywne odcienie powychodziły, więc wstawiam jakie są. Szkoda że samemu nie można ustawiać czasu migawki.. Chyba że można i jeszcze nie doszłem, lecz patrząc że to kompaktówka to wątpię

Nie wiem dlaczego takie wyszło zdjęcie (zzieleniałe niebo)...
Hey guys, ChrisFix here!
FB Page

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Wrz, 2009, 20:46:32 »
ISO 100 i czasem otwarcia migawki ~1
O tej porze dnia sugeruję wyższe ISO  ;)

Nie wiem dlaczego takie wyszło zdjęcie (zzieleniałe niebo)...

może źle ustawiony balans bieli ?