Autor Wątek: Krajobrazy  (Przeczytany 22704 razy)

Offline gryson

• Super Poster
Odp: Krajobrazy
« Odpowiedź #60 dnia: 18 Wrz, 2010, 21:06:49 »
Ja załamałem się już na początku, ale gryson był jak zwykle w swoim żywiole i zapewne wyrzeźbi dobre fotki nawet z takiej szarówy  :D

To się jeszcze okaże co da się wyrzeźbić, fotki dopiero się zrzucają. Oby dało się wyrzeźbić nie tylko z poranka, tym bardziej, że w dzień niebo się nieźle rozkręciło, a o zachodzie było apogeum, o czym sam się przekonałeś :) Wyszło mi 570 zdjęć dziś, może kilka uda się wybrać ;) Czuję plener w nogach, i plecach zwłaszcza, sprzętu przybywa a torba się nie rozciąga... za to ciągnie strasznie w dół. Muszę nabyć plecak.

Revan, chcesz żebyśmy oślepli?!! No pojechałeś z tymi kolorami. Nie obraź się, ale strasznie to wygląda. Pomijając plastikowość, sztuczność, to dodatkowo razi w oczy i nie mogę tego oglądać. I tylko nie zwalaj winy na polar zaroowy - miałem polar i wiem, że żaden filtr na obiektywie takich kolorów nie daje - daje jedynie filtr w PS - przesadziłeś tym razem, i to oooostro.

Gaga, prawa autorskie, złamałaś, dobrze, że się chociaż przyznałaś :) Na pocieszenie dodam, że nie tylko Ty, jedna ważna persona też moje zdjęcia "zajumała", też się na szczeście przyznała ;)
Napisz jaką masz rozdzielczość ekranu w lapku, to może nastepnym razem, jak nie zapomnę przygotuję Ci jakąś tapetę z bieżących pleneków. :)

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Wrz, 2010, 21:18:33 »
jedna ważna persona też moje zdjęcia "zajumała",
aaa tam , od razu ważna persona :)

Wstawiaj te ostatnie z koncertu, bo też muszę zajumać  do wpisu na blogu bluesowym (który czeka nieskończony na Twoje foty  ;D )

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #62 dnia: 18 Wrz, 2010, 21:30:37 »
Ja zawsze się przyznaję ,jeśli nabroję  :P Pewnie ta sama persona,o której piszesz też mi co nie co użyczyła i zaznaczam,że autor,to nie ja ;)
Napisz jaką masz rozdzielczość ekranu w lapku, to może nastepnym razem, jak nie zapomnę przygotuję Ci jakąś tapetę z bieżących pleneków

Nie jestem blondynka,ale prawie samouk- sprawdziłam na danych mojego monitora i tam podane jest 1280 na 800 pikseli.Dobrze załapałam ?

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #63 dnia: 18 Wrz, 2010, 21:32:44 »
Gaga, dobrze załapałaś :) Będę pamiętał jak będę obrabiał coś z plenerku.

Noka, Ty się zdecyduj, ja mam najpierw rzeźbić coś z pleneru czy z koncertu. Bo nie wiem w co mam ręce włożyć :)

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #64 dnia: 18 Wrz, 2010, 21:40:15 »
Najlepiej obejrzyj na TVP 2 -Laskowika

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #65 dnia: 18 Wrz, 2010, 21:45:48 »
Nie chcę popędzać artysty, żeby nie sknocił czegoś z pośpiechu  :)  Na jedne i drugie spokojnie poczekam.

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #66 dnia: 18 Wrz, 2010, 21:46:31 »
Wziąłem się już za zdjęcia z koncertu, władzy trzeba słuchać ;)
Jak bym teraz położył się na mojej mega wygodnej kanapie przed tv to bym za chwilę zasnął... Od 3:30 jestem na nogach... i to dosłownie na nogach, w plenerze.

Noka, nie wyzywaj mnie od artystów ;ppp
« Ostatnia zmiana: 18 Wrz, 2010, 21:48:34 wysłana przez gryson »

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #67 dnia: 18 Wrz, 2010, 22:31:45 »
Wiem jaki miałeś dziś napięty grafik - odpoczywaj zatem. Złapane kadry już nie uciekną, a wywołanie fotek może zaczekać  ;)

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #68 dnia: 18 Wrz, 2010, 22:39:30 »
Napięty trochę, musiałem przewieźć Kundziora dla obadania miejscówek na zlot. Swoją drogą dotarł już do domu.
Daj mi jeszcze jakieś kwadrans, kończę Dzień Bluesa i zaraz zacznę wrzucać.

Offline Revan144

• ChrisFix
  • Super Poster
« Odpowiedź #69 dnia: 19 Wrz, 2010, 08:56:53 »
Revan, chcesz żebyśmy oślepli?!! No pojechałeś z tymi kolorami. Nie obraź się, ale strasznie to wygląda. Pomijając plastikowość, sztuczność, to dodatkowo razi w oczy i nie mogę tego oglądać. I tylko nie zwalaj winy na polar zaroowy - miałem polar i wiem, że żaden filtr na obiektywie takich kolorów nie daje - daje jedynie filtr w PS - przesadziłeś tym razem, i to oooostro.

Nie obrażam się, bo sam wiem co źle zrobiłem - dałem po ustawieniach przy wywoływaniu w PS, zaszalałem z kontrastem i nasyceniem, ale dzięki za uwagę na przyszłość ;)
Hey guys, ChrisFix here!
FB Page

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #70 dnia: 19 Wrz, 2010, 08:58:28 »
Czasem "lepsze" jest wrogiem dobrego :)

Offline suchoc

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 17 Lis, 2010, 14:55:47 »
Dorwałem na kilka dni lustrzankę i taki widoczek udało mi się uchwycić ;)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #72 dnia: 17 Lis, 2010, 16:45:24 »
Chyba lekkie problemy z ostrością?

Offline suchoc

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: 17 Lis, 2010, 16:53:37 »
Chyba lekkie problemy z ostrością?

Dopiero zaczynam "zabawę" z lustrzanką, bo dorwałem na kilka dni dslr a350 i jeszcze nie ogarniam do końca niektórych opcji :/

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #74 dnia: 17 Lis, 2010, 18:52:47 »
Wg mnie używanie do krajobrazu przysłony z przedziału f/3.5 - 5.0 będzie niemal zawsze powodowało "problemy z ostrością".

Nie wiem jaka jest konstrukcja tego obiektywu, ale myślę, że śmiało możesz przymykać co najmniej do f/8 i wzwyż.