Forum Suwałki Forum Suwalki na You Tube Forum Suwalki na Picasa Web Forum Suwalki na Vimeo Forum Suwalki - kanal RSS
30 Lipiec, 2010, 17:06:39 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Nadchodzące wydarzenia:Lato w mieście z MDK, Plener Rzeźbiarski - "Teatr", Rock Szanty Serwy 2010, 5. Suwalskie Teatr-Akcje 2010
Aktualności: Zmarł Prezydent Suwałk - Józef Gajewski

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: « 1 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Chatka Puchatka dla przedszkolaka  (Przeczytany 3344 razy)
gaga
- VIP -

« Odpowiedz #15 : 13 Luty, 2010, 02:40:14 »

Posądzam,że równocześnie mniej płacisz za pobyt dziecka w przedszkolu. Podziwiam personel ,jeśli każda mama zechce przynosić swoje posiłki  Niezdecydowany  Jednak przyznam się ,że skoro dziecko nie ma żadnych ograniczeń ,to czy takie postępowanie nie wpływa źle na Twoje ,jak i na pozostałe dzieci.Chyba ,że w tym przedszkolu każdy przynosi swoje jedzonko ,a przedszkole oszczędza na etacie kucharki. Język

Nie martwcie się tak bardzo o zjadanie przez swoje dzieci posiłków przedszkolnych .Naprawdę dzieci w gromadzie inaczej jedzą niż Wam się wydaje.Dzień lub dwa mogą się ociągać ,ale potem jest już z górki. Oprócz tego ,dziś w przedszkolach jedzenie jest inne ,niż za Waszych czasów.Najważniejsze ,aby nikt dziecka nie przymuszał ,bo wtedy dziecko zaczyna się opierać,dzieciak jak widzi kolegę jedzącego ,to sam próbuje mu dorównać. Język
dociekliwa
Nowy

« Odpowiedz #16 : 14 Luty, 2010, 00:10:28 »

witam wszystkich:) ja juz ponad 5 lat temu wyprowadzilam sie z suwałk i prowadze przedszkole w innym wojewodztwie i powiem wam szczerze ze jest duza roznica miedzy przedszkolem niepublicznym a "przechowalnia". Sama mam dziecko i niechciałabym zostawiac dziecka w innym miejscu niz przedszkolu - a powód jest prosty- aby zalozyc przedszkole trzeba spełnic milion potrzebnych (jak i nie potrzebnych) warunków. Przeciez kontrole Sanepidu, zezwolenia urzedów nie są tylko niepotrzebnym papierkiem... Starch pomyslec jak kazdy z nas zalozyłby we własnym mieszkaniu "przechowalnie". Nie byłam w chatce puchatka, moze i jest tam fajnie, ale niech wlasciciel zmieni na przedszkole niepubliczne, żeby sie krzywda dzieciaczkom nie stała...troszeczke wiecej wyobrazni...!!! taki punkt jest dobry na kilka dzieci na kilka godzin..takie jest moje zdanie.
jabłuszko
Forumowicz
*

« Odpowiedz #17 : 14 Luty, 2010, 17:02:29 »

Hej
Spokojnie dziewczyno trochę wiary w ludzką inteligencję, nie tylko Ty jesteś dociekliwa. Pierwsza rzecz jaką zrobiłem to sprawdziłem podstawowe rzeczy jak pozwolenie sanepidu i wyształcenie personelu oraz warunki w lokalu, które notabene sprawdza też sanepid. I muszę powiedzieć, że Chatka spełnia wszystkie wymogi  niezbędne dla innych form wychowania przedszkolnego.  A skoro nie mieszkasz w Suwałkach to Ci powiem, że uzyskanie czego kolwiek od urzędników jest 10 razy trudniejsze niż w innych miastach, województwach. Wiem to z autopsi bo sam prowadzę biznes od kilku ładnych lat Duży uśmiech
Zastanawia mnie tylko cel pisania takich postów skoro nawet tam nie dzwoniłaś i nie zaczerpnełąś podstawowych informacji Co?
A w mieszkaniu to mozna tylko długopisy skręcać na akord  Mrugnięcie

zdr
dociekliwa
Nowy

« Odpowiedz #18 : 25 Luty, 2010, 16:37:29 »

Cel pisania takich postów jest celem dobrym o ile wywołuje odpowiedz...
Skoro tak reklamujesz to widocznie CoŚ w tym jest...nie neguje...
ale czy chatka puchatka jest przedszkolem? czy "prywatna opieka nad dziećmi"? - tylko o to pytam!?!

i nie denerwuj się tak, bo jeszcze ktoś pomyśli, że to Twoja Chatka...ah.. ta reklama...
« Ostatnia zmiana: 25 Luty, 2010, 17:28:35 wysłane przez noka » Zapisane
gaga
- VIP -

« Odpowiedz #19 : 02 Marzec, 2010, 14:15:21 »

jabłuszko!Napisz coś na temat wyżywienia ,bo marslady pisze ,że zanosi do placówki posiłki dla swego dziecka. Jak faktycznie jest rozwiązana sytuacja żywnościowa? Interesuje mnie ,bo jeśli każdy rodzic chciałby donosić własne jedzenie ,to jak wygląda żywienie pozostałych dzieci?
jabłuszko
Forumowicz
*

« Odpowiedz #20 : 22 Marzec, 2010, 17:37:01 »

hej
Wiesz mój małolat ciepłe posiłki jada u dziadków więc do końca nie wiem jak to wygląda z punktu technicznego.
Wiem za to ,że jest tam sporo dzieci bez mlecznych i być może takim właśnie dzieckiem jest to którego mama przynosi sama posiłki.
A mój nie je tam bo przed obiadem jest już odbierany, przeważnie Mrugnięcie czasami jeszcze wraca po obiedzie ale z reguły tak to wygląda.
POZDRAWIAM Uśmiech
gaga
- VIP -

« Odpowiedz #21 : 22 Marzec, 2010, 18:09:06 »

Dzięki za odpowiedź,zobaczyłam Cię w wątku o nurkowaniu i szybko przełączyłam się na chatkę ,wierzyłam ,że coś odpowiesz  Mrugnięcie
W przyszłym roku mój mały krewniak z północy Suwałk ,pójdzie do przedszkola ,więc należy już dziś sondować  Język
jabłuszko
Forumowicz
*

« Odpowiedz #22 : 22 Marzec, 2010, 20:18:06 »

Jasna sprawa, że trzeba;)
Trochę mi zeszło z odpowiedzią ale wkońcu się udało he he
Strony: « 1 2
  Drukuj  

Skocz do: