Forum Suwałki Forum Suwalki na You Tube Forum Suwalki na Picasa Web Forum Suwalki na Vimeo Forum Suwalki - kanal RSS
10 Wrzesień, 2010, 03:17:01 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Nadchodzące urodziny:the_mask (23), grUsznikowski (29)
Nadchodzące wydarzenia:Inauguracja Sezonu Artystyczne, Wierzby - Edward Hartwig, Umowa suwalska – konderencja, 8. Objazdowy Festiwal Filmowy, Zapisy na zajęcia MDK, KINO - Shrek Forever 3D, KINO - STEP UP 3D, KINO - Jak ukraść Księżyc 3D, KINO - Avatar Special Edition, KINO - Święty interes, KINO - Ostatni Władca Wiatru, KINO - Resident Evil:Afterlife, "Two Towers" w Klubie 54, Memoriał im.Józefa Gajewskiego, KINO - Karate Kid, Zawody kartingowe, Święto Siei, Pożegnanie lata nad zalewem, Polski Dzień Bluesa 2010, "Czesław Śpiewa" - koncert, 71. rocznica agresji ZSRR, KINO - Biała i Strzała 3D, SST: „Baldanders”
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: « 1 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Promocja Forum - moja mini kampania  (Przeczytany 6286 razy)
noka
Administrator

« Odpowiedz #30 : 24 Grudzień, 2009, 01:04:09 »

Po założeniu konta i uzupełnieniu danych myślę o zapraszaniu do znajomych osób które po opisie w swoim profilu itp. pasowałby by do naszego forum ...

Chyba wiem co masz na myśli - zapraszanie "znajomych" którzy nie są naszymi znajomymi, po to żeby odwiedzili naszą stronę.
Wydaje mi się, że to gra nie warta świeczki i zupełnie nie nasza grupa docelowa (nie nasz target, że się tak wyrażę  Smiley)
Skupiłbym bym się raczej na tego rodzaju osobach, które same trafiają na Forum szukając określonych informacji (czyli wracamy do zasady tworzenia dobrych wątków). Jest bardziej prawdopodobne, że włączą się one do dyskusji, niż osoby przypadkowe, którym ot tak podamy link do Forum. 

Jak wspomniałem wcześniej - samo generowanie dużego ruchu na stronie nie jest aż tak ważne. Na aktywność użytkowników się to nie bardzo przekłada, a i z reklam się nie utrzymujemy więc ...  Undecided     Może lepiej skupić się na mniejszych grupach, o określonych zainteresowaniach, którym moglibyśmy coś zaoferować.
GaTri
Rok na forum !
Weteran

Yeah !

« Odpowiedz #31 : 21 Luty, 2010, 14:45:29 »

Skoro profil na facebooku już jest, można to wykorzystać. Można by zastosować rozwiązanie podobne jak demotywatory. W prawym górnym rogu umieścić mały znaczek FB z literką f. Po najechaniu na nią pojawiła by się ramka z listą fanów (jak na demotach Smiley ). 

Zapraszam na mojego photobloga
noka
Administrator

« Odpowiedz #32 : 21 Luty, 2010, 18:15:51 »

Myślałem o nieco innym rozwiązaniu - o umieszczeniu na Forum ikonek do profili na YT, Vimeo, Picasa, Facebooku . Dobrym miejscem byłyby okolice stopki strony.

Odnośnie Facebooka, to jednak trochę niewypał. Mam na myśli ograniczone możliwość działania jako użytkownik typu "page" , czyli "strona". Na profilu "Suwałki" nie mogę nic napisać (poza komentarzem do komentarza innej osoby), nie mogę mieć znajomych i wiele innych rzeczy.

Mogę mieć swoich fanów .... tylko jak ich zdobyć nie mając możliwości szerszej komunikacji.  Poza tym kilka mam problemy z zainstalowanie wtyczek (choćby YouTube)  

Na razie się nie zniechęcam, zobaczymy jak to będzie. Twój pomysł zapisuję do wdrożenia  Wink
Rockers
Weteran

« Odpowiedz #33 : 21 Luty, 2010, 22:17:03 »

Noka - nie wiem czy wspominałem, ale jeśli byłaby takowa, to jestem chętny na naklejkę, chociażby na samochód Wink

Oddana krew: 2700 ml
noka
Administrator

« Odpowiedz #34 : 21 Luty, 2010, 22:24:43 »

Jak kiedyś będziemy mieli logo ... to w sumie czemu nie  Wink
Rockers
Weteran

« Odpowiedz #35 : 21 Luty, 2010, 22:26:54 »

Nie mówię o ramkach pod tablice rejetracyjne, bo to się średnio sprawdza - ale naklejki na samochód możnaby zrobic Wink Czekamy w takim razie na logo, a potem projektujemy naklejkę Wink

Oddana krew: 2700 ml
kuba1193
Weteran

« Odpowiedz #36 : 22 Luty, 2010, 00:52:59 »

Mój pomysł to stworzenie konta na blipie
GaTri
Rok na forum !
Weteran

Yeah !

« Odpowiedz #37 : 22 Luty, 2010, 08:44:16 »

Mój pomysł to stworzenie konta na blipie
A przeczytaj kilka postów wyżej.

Zapraszam na mojego photobloga
noka
Administrator

« Odpowiedz #38 : 22 Luty, 2010, 18:15:19 »

Na razie nie będziemy wchodzić na kolejne portale społecznościowe (co nie oznacza, że definitywnie rezygnujemy z tego). Prowadzenie na bieżąco takich kont wymaga wygospodarowania sporo wolnego czasu. Facebook wydaje się najbardziej rozwojowy, więc tu będziemy mieli forumowy profil. Poza tym konta w serwisach oferujących hosting foto i video (YT, Vimeo, Picasa). Chwilowo to będzie tyle.

Jeśli ktoś ma inne pomysły - zapraszam.
the_mask
Global Moderator

< SIERŻANT >

« Odpowiedz #39 : 13 Lipiec, 2010, 17:28:37 »

Planuje sobie zakupić takie o to ramki do tablic na Allegro. I mam pomysł, żeby napisać na nich swój nick, i adres forum (projekt zrobię potem, jak już pobawię się w Corel'u). Co myślicie o takiej formie reklamy? Może jeszcze jacyś chętni? :]

the_mask
Global Moderator

< SIERŻANT >

« Odpowiedz #40 : 13 Lipiec, 2010, 18:54:34 »

O taka ramka mi wyszła Cheesy

Co wy na to? Cheesy

noka
Administrator

« Odpowiedz #41 : 13 Lipiec, 2010, 20:14:35 »

Bardzo sympatyczny gadżet, niemniej efekt "kampanijny" będzie chyba niewielki.

Z dotychczasowych doświadczeń wynika, że najwięcej aktywnych użytkowników pojawiło się przy ciekawych tematach na Forum (wiem, powtarzam się  Smiley)  Próbowałem różnych metod i sposobów, ale nie ma nic bardziej skutecznego na przyciągnięcie ludzi niż dobra treść - przykład: temat o wiatrakach. Cała reszta miała marginalny wpływ na rozwój strony (choćby niewypał z kontem na Facebooku, którego przygotowanie i prowadzenie zajęło mi sporo czasu, a o efekcie szkoda nawet pisać).

Oczywiście jeśli ktoś będzie chciał przyozdobić rejestrację swojej bryki forumowym adresem, będzie mi bardzo miło  Smiley
biza
Weteran

« Odpowiedz #42 : 13 Lipiec, 2010, 20:33:56 »

masz noka rację (jak prawie zawsze Cheesy ), mnie przyciągnęły głównie kamerki the_maska z budowy Reja Wink
Strony: « 1 2 3
  Drukuj  

Skocz do: